Solidariteit

Menander
(Menandros 342-291 vC)
‘Als iedereen elkaar maar altijd wilde helpen,
zou geen mens nog geluk tekort hebben’

Solidariteit is een belangrijke pijler in onze maçonnieke arbeid.

Aqua steunt in hoofdzaak projecten rond het thema water, meer bepaald de waterproblematiek, en toont solidariteit met wie het moeilijk heeft in de derde wereld en bij ons.

Zo steunen we:

Join For Water

Water is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op water en alles wat daar bij komt kijken. En die focus is nodig: 1 op 10 mensen wereldwijd heeft immers nog steeds geen toegang tot drinkwater en 1 op 3 mist een eigen toilet. Meer info vind je hier

Kledingwerk

Deze vzw werd opgericht in 1893 met als doel er voor te zorgen dat minder bedeelde kinderen van het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen netjes gekleed naar school konden gaan. En dat doen ze nog steeds. Meer info vind je hier.

Shangri-La Home in Nepal

Shangrli-La Home omvat drie projecten die straatkinderen in Nepal kansen willen geven door huisvesting en steun aan te bieden. Meer info vind je hier.

De vluchtelingen in Kara Tepe en de slachtoffers van de overstroming in Wallonië

Een Broeder van onze werkplaats zamelde met de hulp van de Werkplaats hulpgoederen in voor het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos en bracht ze ter plaatse.  In een volgende fase ging een deel van de ingezamelde hulpgoederen naar de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië.

Tijdens de coronacrisis steunen we ook lokale initiatieven:

Tutti Fratelli

Dit is een sociaal-artistieke werkplaats in het hart van Antwerpen. Tutti Fratelli maakt theater met personen die minder kansen kregen in het leven. Meer info vind je hier

Het personeel in de zorg

Verder nemen we ook deel aan gemeenschappelijke filantropische acties met de andere Antwerpse Loges.